2020年全国高考英语黄金押题二

2020-07-15 16:41| 发布者: admin| 查看: |


第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Life Coaching Courses
Life coaching courses are perfect for individuals with excellent interpersonal skills and are willing to help people achieve their goals. The role of a Life Coach is to provide support and guidance for people looking forward to changing or improving a certain aspect of their life. This can be emotional or health­related and, in the overall sense, it can mean total life support and life coaching.
Life coaching courses available through NCC are below:
Emotional Freedom Technique (EFT) Diploma
This quality­assured diploma in Emotional Freedom Technique is a form of emotional and psychological acupressure (指压), which makes use of a simple tapping routine coupled with statements made by the client (客户) to express how they feel about the problem in hand.
Price: WAS £ 550.00 NOW £ 440.00
Awarding Body: ABC Awards
Average Duration (持续时间): 200 hours
Course Support: 12 months access to the course
Health Coaching Diploma
The Health Coaching Level 3 Diploma course is appealing for those who wish to improve soft skills or the job that they already have. In addition, it is for those with a keen interest in health promotion.
Price: WAS £ 550.00 NOW £ 440.00
Awarding Body: ABC Awards
Average Duration: 200 hours
Course Support: 12 months access to the course
Life Coaching Diploma
The Life Coaching Diploma course aims to provide the learner with knowledge of how life coaching works and what a Life Coach does. It could be the beginning of a whole new life, not only for you, but for all your potential clients!
Price: WAS £ 408.00 NOW £ 326.40
Awarding Body: NCFE Certificate
Average Duration: 200 hours
Course Support: 12 months expert tutor support
21.Who are life coaching courses intended for?
A.Those who have emotional needs.
B.Those who need a major life change.
C.Those who want to keep physical fitness.
D.Those who are good at socializing.
22.What can people learn from the Life Coaching Diploma course?
A.The job of Life Coaches.
B.The history of life coaching.
C.The way to develop soft skills.
D.The meaning of job promotion.
23.What do these life coaching courses have in common?
A.The courses all last for 12 hours on average.
B.A 20% discount is offered for each course now.
C.All the courses are given by experts in that field.
D.All participants can get a diploma from ABC Awards.
B
When I was a boy there were no smartphones, and our television only got one channel clearly.Still, I was never bored.The fields, hills, and woodlands around my home were the perfect playground.I can remember once hiking to a nearby lake.At the backside of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before.It was full of muddy tracks and deep woods bordered it on both sides, but exploring it still seemed like a fine adventure.
I walked on and on for hours.I was sure my guardian angel was whispering in my ear “Turn around and head back home”, but I was stubborn, so I walked on.There was still neither a car nor a house in sight.I noticed that the sun was starting to go down and I grew scared.I didn’t want to end up trapped on this road, and I was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again.
I continued to walk on with something growing inside of me.My heart was pounding and my legs were aching.I was almost in tears when I turned one last curve and saw something in the distance.It was a house that I recognized.I jumped up and down and laughed out loud.It was still over a mile away but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time.I walked in with a big smile on my face just in time for dinner.
I remembered this recently when I saw a sign that said “All roads lead home”.It is true.In life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again.What is important, though, is how we travel them.Are we going to go forth in fear or are we going to go forth in faith? Are we going to make this life a terrible trip or are we going to make this life a joyful journey? The choice is ours.
24.Why did the author hardly feel bored when he was young?
A.Because he could have fun in nature.
B.Because he could watch TV all day.
C.Because he had many friends.
D.Because he used to explore the old dirt road.
25.How did the author feel when he was exploring the dirt road?
A.He thought he would be scolded by his parents.
B.He felt contradictory in mind.
C.He thought he would be trapped in the woods.
D.He was unconscious.
26.What does “something” probably mean in Paragraph 3?
A.Doubt.          B.Hope.
C.Courage.               D.Fear.
27.What does the author mainly intend to tell us?
A.Always make choices on our own.
B.All roads lead home.
C.It’s our attitude that matters in our life.
D.Every effort is worthwhile.
C
David Rees runs a truly distinctive business.He charges customers $15 to sharpen their pencils to perfection, using a variety of tools.
I know what you’re thinking — is this a joke? The 39­year­old gets asked that question a lot.To clarify everything, he even created a special section on his website telling everyone he’s actually providing a real service.
You can supply your own pencil or you can have Rees sharpen one of his own favorite 2B pencils.After that, he mails it to you in a display tube with the shavings in a separate bag, and an authentic certificate which just happens to mention the pencil is so sharp as to be a dangerous object.
To achieve the desired result, the master sharpener uses all kinds of tools, including general sandpaper, pocket knives and even a special $450 sharpening machine.“It depends on what the customer wants to use his/her pencil for,” he says.That determines the most appropriate pencil­sharpening technique.Some customers buy pencils as inspirational symbols while others buy them because of their special memories of classic 2B pencils.
$15 to have a pencil sharpened is a bit expensive though, right? You’re not the only one who feels that way, and David’s unique business has really angered lots of people, who talk of inequality in America, saying it is so insane for the wealthy to pay $15 to sharpen a pencil.But others will say, “This is just our urge to put an end to the welfare state because new ideas arise along with the business.”
David admits his trade is sort of unusual.But there are those who actually value his service, as is proven by the over 500 orders he has gotten.
28.How could David make money by sharpening pencils?
A.He invented new tools for the job.
B.He promoted his skill on his website.
C.He saved lots of time for other people.
D.He provided quality service for his customers.
29.From his words, we can infer that David Rees         .
A.knows all kinds of pencil users
B.provides personalized services
C.values ideas behind the pencils
D.always writes in pencil
30.What does the underlined word “insane” in Paragraph 5 mean?
A.Deliberate. B.Rewarding.
C.Unreasonable. D.Irresponsible.
31.What seems to be the author’s attitude to David Rees’ trade?
A.It’s a fancy service.
B.It has a good reputation.
C.It’s awfully expensive.
D.It wastes time and money.
D
Some people are so rude!
Who sends an e­mail or a text message that just says “Thank you”? Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on Google? Don’t these people realize that they’re wasting your time?
Maybe I’m the rude one for not appreciating life’s little politeness. But many social agreed standards just don’t make sense to people drowning in digital communication.
 
In texts, you don’t have to declare who you are or even say hello. E­mail, too, is slower than a text. Voice mail is a now impolite way of trying to connect.
My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages, none of which I listened to. Exasperated, he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls. “Why are you leaving him voice mail?” my sister asked. “Just text him.”
In the age of the smartphone, there is no reason to ask once­acceptable questions about: the weather forecast, a business’s phone number, or directions to a house, a restaurant, which can be easily found on Google Maps. But people still ask these things. And when you answer, they respond with a thank­you e­mail.
How to handle these differing standards? Easy. Consider your audience. Some people, especially older ones, appreciate a thank­you message. Others, like me, want no reply.
The anthropologist (人类学家) Margaret Mead once said that in traditional societies, the young learn from the old. But in modern societies, the old can also learn from the young. Here’s hoping that politeness never goes out of fashion but that time­wasting forms of communication do.
32.What does the underlined word “Exasperated” mean in the fifth paragraph?
A.Worried. B.Surprised.
C.Annoyed. D.Tired.
33.Why didn’t the writer reply to his father?
A.He liked text messages better.
B.He enjoyed checking his voice mail.
C.He didn’t receive any voice mail messages.
D.He didn’t want to talk with his father.
34.Which of the following does the writer agree to?
A.People needn’t learn from one another in traditional societies.
B.Dealing with voice mail should vary with each individual.
C.People needn’t turn to Google for help when in trouble.
D.Declaring who you are or saying hello in texts is necessary.
35.What’s the best title for this passage?
A.Nowadays: what should we do with text messages?
B.Nowadays: do you like leaving others a voice message?
C.Nowadays: what means should we use in communication?
D.Nowadays: do you need a thank­you message?
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If you’re a first­time language learner, you know that emotional (情感的) ups and downs is a normal situation.When you understand a concept or begin to comprehend the language, you may experience feelings of excitement.However, those are often followed by moments of disappointment and discouragement, during which you might feel as if you will never master the concepts and attain the ability to understand and communicate effectively.  36  
•Learn vocabulary effectively.
Vocabulary is the most important part of communication.The more words you know, the more you can say and understand.The absolute best way to learn vocabulary is through the use of flash cards that you make yourself.Purchase a set of 3×5 index cards (索引卡片) and cut them in half.  37   As you learn more information about each word, e.g.plural forms of nouns and principle parts of verbs, you can add these to the cards.
  38  
Research shows that language students learn more effectively and acquire more when they study frequently and for shorter periods of time than if they study infrequently for extended periods of time.  39   This means, doing a few homework exercises each day rather than doing all homework the night before they are due.
•Practice language actively.
  40   Say vocabulary words out loud, read passages in the text aloud, do pronunciation activities orally and not just mentally.Write out the answers to activities rather than gliding through them in your mind.Read aloud entire sentences in an activity rather than just reading a fill­in response.Transferring language from your mind to your mouth is a skill that requires a great deal of practice.
A.Break study time into smaller periods.
B.Then use flash cards as a learning tool.
C.Try to study each day, and several times a day.
D.The time­tested approaches are effective in your learning.
E.Write a word on the front and its English definition on the back.
F.Whenever possible, speak the language aloud rather than reciting silently to yourself.
G.Below are some approaches that will relieve your potential frustration and help you succeed in language learning.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I was driving to the grocery store on a warm morning in May. I smiled as I watched the golden sunshine   41   off the leaves. It was such a   42   and heavenly time.
My calm was broken,   43  , as I rounded a curve (拐弯处). A huge U­Haul truck was coming my way several feet over the center line. I swerved as far onto the side of the road as I could to   44   it. It was followed by not one but two other U­Haul trucks just as   45  . I wondered if all the stuff inside of them   46   the same person. I slowed down my car and waited for my heart rate to   47  . It was then that I   48   a self­storage business along the side of the highway, building new units for all the people who couldn’t fit their   49   into their houses. I saw a(n)   50   couple carrying boxes into one of the units. It seemed   51   that a couple just out of their teens could already have too much stuff.
I lost my own   52   for owning stuff when a house fire in the middle of the night destroyed everything my family owned. The only thing I had left was the underwear I was wearing. Yet, our whole family had awakened   53   to escape. In the weeks that followed friends and family gave us a lot of stuff to get us back on our feet, but none of it seemed as   54   any more. What was important was seeing Mom’s smile, giving Nana a hug and a kiss, and watching Dad snooze (打盹) in his chair   55   a hard day’s work. What was important was the stuff of   56  , not the stuff of this world. Since then I have tried to limit the things I would   57  .I didn’t want too much stuff to   58   my life. I wanted to only buy what I needed and to spend my days in learning, growing, and   59   my family and others.
I assumed that only by doing so could I make my   60  .
41.A.appreciating      B.reflecting
C.admiring                D.releasing
42.A.refreshing B.delightful
C.peaceful D.dynamic
43.A.though   B.too
C.anyway D.instead
44.A.miss B.reject
C.ignore D.desert
45.A.useful B.large
C.new D.good
46.A.turned to B.referred to
C.reacted to D.belonged to
47.A.beat B.pulse
C.accelerate D.follow
48.A.noticed B.thought
C.did D.established
49.A.furniture B.boxes
C.possessions D.materials
50.A.old B.young
C.middle­aged D.small
51.A.curious B.apparent
C.certain D.obvious
52.A.hope B.talent
C.faith D.taste
53.A.in return B.in turn
C.in time D.in vain
54.A.affordable B.significant
C.beneficial D.practical
55.A.before B.in
C.after D.during
56.A.mind B.hand
C.head D.soul
57.A.purchase B.donate
C.waste D.need
58.A.put up B.crowd up
C.bring up D.set up
59.A.helping B.abusing
C.loving D.affecting
60.A.name B.day
C.world D.way
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
In September, in Britain, you may see a lot of swallows. They are gathering together because, very soon, they will be flying south to much   61   (warm) lands, where they will find plenty of small flying insects on   62   they feed. There are no such insects about in Britain during the winter, as it is too cold   63   them.
The swallows settle, fly off, dash, and settle again. This they do many times, for they are making short practicing   64   (flight) in order to be fit for the long journey ahead of them.
Flocks of these   65   (migrate) birds leave Britain in the autumn. They fly   66   (steady) for hundreds of miles before they reach the warm lands of Africa. But not all the birds get there, for many of them die in the   67   (storm) weather they meet with on the way.
In the spring of the following year they make the long and tiring journey back to Britain. They get   68   (settle) on the same barn or tree in the same district which they   69   (leave) the previous autumn.
Nobody knows exactly how these birds find their way there and back over such vast distance, but it has something   70   (do) with winds and air currents.
语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了英国燕子的迁徙。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As teenagers, we should attach great important to reading.Reading can benefit from us teenagers a great deal.Firstly, reading improves our school grades.Secondly, reading helps us expanding our horizons.Thirdly, reading may contribute to finding solutions to their own problems.Finally, reading is a enjoyable experience.
It is strongly suggested that our spare time is made full use of read as much as possible.We teenagers should stay devoted to read what we are interested in.Besides, we should active participate in some activities that are related to reading, what we can not only get our knowledge enriched but also gain a lot of pleasure.
第二节:书面表达(满分25分)
假定你是李华,你将负责接待来自美国友好学校的师生。请你用英语写一篇欢迎词,内容包括:
1.表示欢迎;
2.介绍活动安排;
3.表达相互交流的愿望。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
                                                                          
                                                                          
                                                                          
                                                                          
 
参考答案
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了人生教练的工作内容以及三种人生教练课程的相关信息。
解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“Life coaching courses are perfect ...help people  achieve  their goals.”可知,人生教练课程是为那些有极好的人际交往技巧的人设计的,并愿意帮助他们实现目标。故选D。
解析:选A 细节理解题。根据Life Coaching Diploma部分中的“The Life Coaching Diploma course aims to ...what a Life Coach does.”可知,参加Life Coaching Diploma课程的人可以了解人生教练是做什么的,即了解其职业特征。故选A。
解析:选B 细节理解题。根据文中给出的三种人生教练课程的价格信息“Price: WAS £ 550.00 NOW £ 440.00”“Price:WAS £ 550.00 NOW £ 440.00”“Price: WAS £ 408.00 NOW £ 326.40”可知,这三种课程的共同之处是每种课程目前的费用都打了八折。故选B。
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者回忆了自己童年时期的快乐时光,并通过童年时经历的一件事告诉我们:人生中最重要的是对待生活的态度。
解析:选A 细节理解题。根据第一段中的“The fields, hills, and woodlands around my home were the perfect playground.”可知,在童年时期,作者可以到大自然中尽情地玩耍,所以不会觉得无聊。
解析:选B 推理判断题。根据第二段第二句可知,在探险之初,作者虽想放弃,但还是选择了继续走下去;根据下文可知,作者虽然担心害怕,但仍然继续前行。由此可推知,在探险过程中他的内心是矛盾的。
解析:选D 代词指代题。根据第二段中的“I grew scared”及第三段中的“My heart was pounding and my legs were aching.”可推知,由于天越来越黑,作者一直未能找到回家的路,他的内心越来越恐惧。由此可推知,something在此指“恐惧”。故选D。
解析:选C 推理判断题。根据最后一段中的“What is important, though, is how we travel ...a terrible trip or are we going to make this life a joyful journey?”可知,作者想要告诉我们的是生活中态度才是重要的。
语篇解读:本文主要介绍了一项为他人提供削铅笔的独特服务。
解析:选D 推理判断题。根据第四段第一句“To achieve the desired result, the master sharpener uses ...even a special   $450 sharpening machine.”可推知,主人公给客户提供高质量的削铅笔服务,故选D。
解析:选B 细节理解题。根据第四段中的“It depends on what the customer wants to use his/her pencil for”可知,主人公会给客户提供个性化的服务,故选B。
解析:选C 词义猜测题。根据第五段第一句“$15 to have a pencil sharpened is a bit expensive though, right?”,并结合第二段第一句“I know what you’re thinking — is this a joke?”可推知,此处的insane意为“十分愚蠢的,疯狂的”,C项与此意接近。deliberate“故意的”;rewarding“值得做的”;irresponsible“不负责任的”。
解析:选A 观点态度题。根据全文的整体内容可知,作者认为主人公所提供的削铅笔服务是与众不同的、别致的,故选A。
语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要讨论了如今在智能手机时代,人们应该选择何种方式进行沟通。
解析:选C 词义猜测题。根据画线词后的“he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls”可知,作者的父亲对作者不给自己回电话很不满,由此可推知exasperated意思是“恼怒的,生气的”,故选C。
解析:选A 推理判断题。根据第五段中的“‘Why are you leaving him voice mail?’ my sister asked. ‘Just text him.’”可推知,作者不喜欢用语音信箱,更偏爱发短信,故选A。
解析:选B 推理判断题。根据第七段的内容可推知,标准是变化的,处理方式应该因人而异,而不是一刀切,语音信箱的使用亦是如此,故选B。
解析:选C 标题归纳题。根据对文章内容的整体理解可知,第三段引入本文话题,最后两段点题总结,本文主要讨论的是如今(在智能手机时代)我们应该用何种方式沟通,故选C项。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要为语言初学者提供了学习语言的三条建议。
36.选G 根据上文提到的语言初学者会在学习语言的过程中遇到挫折,认为自己不可能掌握那些概念,也不能有效地进行交流的内容及下文给出的三条学习语言的建议可知,此处应填一个起承上启下作用的句子,故G项“下面是一些将缓解你潜在的挫折感,帮助你成功进行语言学习的方法”符合语境。
37.选E 根据空后一句可知,当你学到更多有关每个单词的信息时,你可以把它们添加到卡片上,因此空处内容应涉及在卡片上记上某些东西,故E项“把单词写在卡片的正面,并把它的英语释义写在背面”符合语境。
38.选A 根据本段内容可知,语言学习者把学习时间分成各个小段来频繁地学习比一次学习很长时间取得的效果要好,因此本段提供的学习方法应是把学习时间分成小段来进行学习,故A项符合语境。
39.选C 根据空后一句可知,此处是在说每天应该做一些家庭作业而不是拖到最后一刻完成,故C项“试着每天都学习,并且一天学习多次”符合语境。
40.选F 根据本段的小标题“Practice language actively.”可知,本段主要讲的是要积极地练习语言,故F项“只要有可能,大声地说出这门语言,而不是静静地背给自己听”符合语境。
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过讲述驾车途中的所见所感,联想到自己家中曾经的火灾事件对他自身观念的影响,由此阐述了自己的感受:世上最重要的东西不是物质占有量,而在于精神世界的丰富,只有这样人才能感到快乐。
解析:选B 根据“the golden sunshine   41   off the leaves”可知,此处意为“树叶反射出金色的阳光”。reflect“反射”符合语境。appreciate“感激,欣赏”;admire“钦佩,赞赏”;release“释放,发行”。
解析:选C 根据上一句中的“smiled”和空后的“heavenly”及下文中的“calm”可知,作者当时的心情是平静愉快的,故peaceful符合语境。refreshing“使人精力充沛的”;delightful“讨人喜欢的,令人愉快的”;peaceful“平静的,宁静的”;dynamic“动力的,有活力的”。
解析:选A 根据空前的“My calm was broken”可知,空处所在句与上文构成转折关系,故though“可是,不过”符合语境。too“太,也”;anyway“不管怎样,无论如何”;instead“相反”。
解析:选A 根据上一句中的“truck was coming my way several feet over the center line”可知,作者尽量把车子往路边开来躲开卡车。miss“避开,躲开(不好或讨厌的事)”;reject“排斥,丢掉”;ignore“忽视,不理睬”;desert“遗弃,丢弃”。
解析:选B 根据上文可知,一辆卡车越过了中心线几英尺向作者的方向驶来,结合语境可知,这辆大卡车后还跟着另外两辆同样大的(large)卡车,故选B。
解析:选D 根据语境可知,作者不知道三辆卡车上的东西是否属于(belonged to)同一个人。belong to“属于”符合语境。turn to“转向,求助于”;refer to“参考,提到”;react to “对……作出反应”。
解析:选D 根据语境可知,作者放慢车速来平静心情调整心率。故follow“跟随,追赶”符合语境。beat“打败,拍打”;pulse“跳动,搏动”;accelerate“加速,增加”。
解析:选A 该句中的“It was then that ...”是强调句型,意思是“就在那时……”。作者在平静心情时注意到路旁的一个自助存储公司。notice“注意到”;establish“建立,创办”。
解析:选C 根据语境可知,这些设备是为那些无法把所有物(possessions)存储到自己的房子里的人而建的。possession“所有物,财产”符合语境。furniture“家具,设备”;material“材料”。
解析:选B 根据下一句中的“a couple just out of their teens”可知,此处young “年轻的”符合语境。middle­aged“中年的”。
解析:选A 根据该句中的“could already have too much stuff (可能已经拥有太多的东西)”可知,作者对此感到奇怪,故curious“奇怪的,好奇的”符合语境。apparent“显然的,表面上的”;certain“必然的,有把握的”;obvious“明显的,显然的”。
解析:选D 根据语境可知,夜半时分一场大火烧毁了作者家中的一切,因此作者不再有拥有(很多)东西的兴趣(taste)。taste“爱好,兴趣”符合语境。hope“希望”;talent“才能,天资”;faith“信仰,信念”。
解析:选C 根据空前的“had awakened”和空后的“escape”可知,作者全家及时(in time)醒来逃了出去。in return“作为回报”;in turn“反过来,轮流”;in vain“徒劳”。
解析:选B 根据空后的“What was important was”和空前的“none of it”可知,空处所填词与important意思相同,故significant“重要的,有意义的”符合语境。affordable“买得起的”;beneficial“有益的”;practical“实用的”。
解析:选C 根据生活常识可知,父亲打盹应该是在一天的艰辛工作之后(after)。
解析:选D 根据空前的“What was important was the stuff of”及空后的“not the stuff of this world”可知,空处所填词与“this world”形成对比,再结合上文内容可知,作者认为精神世界的丰富更为重要。soul“(人类整体的)精神状况”符合语境。mind“头脑,智力”。
解析:选A 根据上文中的“not the stuff of this world”可知,作者从此努力限制自己购买(purchase)东西的数量。下文中的“buy”亦是提示,故选A。donate“捐赠”;waste“浪费”;need“需要”。
解析:选B 根据语境可知,此处表示作者不想让太多的物品充斥自己的生活。crowd up符合语境。put up“张贴,搭建”;bring up“抚养,养育,提出”;set up“建立”。
解析:选C 根据空后的“my family and others”可以推断此处意为“爱我的家人和他人”,故选C。abuse“滥用”;affect“影响”。
解析:选B 根据语境可知,此处表示只有这样做作者才能开心。make sb.’s day为固定用法,意为“使某人非常高兴”。
61.warmer 考查形容词的比较级。它们聚集到一起是因为不久之后它们将飞往南方比较温暖的地方。根据语境可知此处应用形容词的比较级。
62.which 考查定语从句。在那里,它们会发现大量的小飞虫,它们以此为食物。根据语境及句型结构可知,此处应用on which引导定语从句,which代替上文提到的insects。
63.for 考查介词。因为对它们来说,英国的冬天太冷了。此处用介词for表示“对……来说”。
64.flights 考查名词复数。它们正在做短程的飞行训练。根据语境可知,此处飞行不止一次,所以应填名词的复数形式。
65.migrating 考查非谓语动词。在秋天的时候,这些成群迁徙的鸟儿离开英国。根据句意可知,birds与动词migrate之间为逻辑上的主谓关系,所以用现在分词作定语。
66.steadily 考查副词。在它们到达非洲温暖的地方之前,它们要平稳地飞行数百英里。此处应用副词修饰动词。
67.stormy 考查形容词。但是并不是所有的鸟儿都会到达那儿,因为途中有许多鸟儿在遇到的暴风雨天气中死去。根据空前的the以及空后的weather可知,此处修饰名词应用形容词。
68.settled 考查被动语态。空处位于连系动词get后,应用过去分词形式,get settled意为“定居下来”。
69.left 考查动词的时态。它们在同一地区相同的谷仓或树上定居下来,那是它们前一年秋天离开的地方。根据句意可知,此处“离开”是过去的事情,所以用一般过去时。
70.to do 考查固定短语。have something to do with ...意为“与……有关”,为固定短语。
答案:第一句:important→importance
第二句:去掉from
第四句:expanding→expand
第五句:their→our
第六句:a→an
第七句:第二个is→be; of后加to
第八句:read→reading
第九句:active→actively; what→where
参考范文:
Ladies and gentlemen,
First on behalf of everyone in our school as well as myself, welcome your coming to our school. Here is the arrangement for your visit.
A welcome ceremony will be held in the school hall at 9 a.m., which will last for half an hour. Then I will show you around our school. After that, a basketball match is scheduled at 10 o’clock, which of course will strengthen the relationship between our two schools. After having a good lunch, cultural communication is strongly suggested in the afternoon, during which the two sides will share the treasures of each culture separately.
Everyone is expected to have a good time here.
 
 
 
<
>
秒词邦为中国三大词刚(秒词邦/百词斩/乐词),所有单词模块及软件界面设计都全部配套高考考研四六级等题型。这是中国首家分题型/分考点/分知识模块秒杀核心单词的一款真正的个性化定制化的单词软件,与普通的大众化单词APP有着显著区别。经过几年的匠心打磨,秒词邦即具备普通单词软件的核心功能,又不计成本地为了满足考生的真正需求进行极致的个性化设计与研发。

公司地址

湖南省长沙市天心区财富中心大厦

0731-83998949(服务时间:9:00-18:00)

2841922010@qq.com

新浪微博 官方微信官方微信

联系我们

服务电话:0731-83998949
官方微信:miaocibang
微信小程序:秒词邦
网址:www.miaocibang.cn

返回顶部